OSTRÁ – WOSTREJ KEMP

20.07.2007 10:22

OSTRÁ – WOSTREJ KEMP – pátek 20.7. – neděle 22.7. 2007

 

Osazenstvo: Kroky, Mrožík, Lvíče, Škuby + děti – Martin a Pája, Neonka, Lenka, Myška, Veverka, Chami

 

DEN PRVNÍ

 

DEN DRUHÝ

 

SOBOTA 12:00 – tajný příjezd Myšky a Veverky do wostře žijícího kempu v Ostré.

 

Na hřišti u recepce už probíhalo napínavé utkání družstva mužů v nohejbalu. Na zdejší loučce okolo hřiště posedávalo mnoho sportovních fanoušků. Myška s Veverkou se hned přidaly ke zvířátkům a v dobré náladě sledovaly dění na hřišti a samozřejmě i fandily!

 

Zvířátka se během zápasů chodila osvěžovat do místního rybníka nebo občerstvovat do hospůdky – bylo přece vedro! Po vyrovnaném utkání se čekalo na vyhlášení výsledků a švédské stoly připravené samozřejmě pro hráče. Během této pauzy se zvířátka přesunula do svého tábora, který stál nedaleko „italské komunity“, všechna zvířátka to sice nechápala, ale i když jich bylo asi 100, tak byli celkem v klidu a potichu.

 

 Jedna maličká „Italka“ zabloudila do tábora ke zvířátkům, kde nešťastnou náhodou zakopla o šňůru od Mrožikova stanu. Škuby se šel podívat, co se stalo… Veverka s Myškou si naivně myslely, že jde holčičku zvednout… OMYL… podíval se na ní a říká: „No tak sem nelez, no! To víš, my máme jiný stany a jiný šňůry…!“ a bylo hotovo!

 

Když se všechna zvířátka sešla, domluvila se na dalším plánu. Veverka, Myška a Neonka se jely koupat do nedaleké pískovny a zbytek čekal na švédské stoly…, které asi opravdu vezli ze Švédska, protože je dovezli až když se holky vrátily z pískovny!

 

Po občerstvení a večeři se zvířátka přesunula ještě k vodě a potom do tábora, kde si jen vzala věci a vracela se zpět do hospůdky za večerním kulturním programem. Nejprve Myška musela vyjednat výměnu stolu, aby se všechna zvířátka dobře vešla.

 

 

Než Kroky a Škuby naladili a mohlo se vesele začít, dorazil veselý a nevypovídaný Chami, který musel bavit celou skupinu, protože Kroky se unavil . Vedle Mrožika se na celý večer posadila „mluvící popelnice“, se kterou si se zaujetím povídal a bál se, aby mu jí nikdo nevysypal! Nálada byla bezvadná a vše probíhalo v klidu. Když čas pokročil sešla se v hospodě velká skupina z komunity. Jeden romský baron si notoval a pochvaloval zvířátka: „Výborný, to byla ta vaša a teď tu našu…!“ Po chvilce jim Škuby jednu skladbu zahrál a zazpíval, jenže oni chtěli ještě a ještě a ještě víc…! Nakonec si přinesli svou kytaru a skupina „Romale“ začala hrát ty „jejich“. Místní Italky to moc neroztáčely, takže jim to Myška ukázala jak se to dělá, potom jí vyzval k tanci Chami a přidali se i Škuby a Lvíče.

 

 

Pozn.: Chami šel stát frontu na pivo a před ním stálo asi 5 Italů z komunity…komunita se stále více rozrůstala a Chami byl čím dál tím víc poslední !!!

 

 

Jelikož se na nebi blýskalo (možná na lepší časy), tak se zvířátka rozhodla vyrazit k táboru. Dloooouho předtím už je opustila „opivíčkovaná“ Lenka, která se uložila do Mrožikova stanu. Myška a Veverka si naplánovaly spaní v autě, protože čekaly, že přijde vítr a déšť (přišel velmi brzy) – Chami se k nim chtěl také nastěhovat. Nejprve rozbořil Myšce celé auto, pak ho kluci zavřeli v kufru a potom ho holky vyhodily, protože by se tam nevešli a mačkali by se…! Nakonec se vyspal u Škubyho v předsíni. Holky se nakonec uvelebily v „ložnici“ v autě – každá si udělala své pohodlí a už jim nic nevadilo, jen ty „japonští turisté“, co je pořád fotili…

 

 

DEN TŘETÍ

 

Ráno kolem deváté je vzbudil Chami, který se loučil a šel na vlak. Potom udělala zvířátka očistu, posnídala a rozdělila se na 2 skupiny:

Skupina A – šla do Botanicusu a

Skupina B – jela autem na houby

 

Skupina B – Kroky a Mrožik se dohadovali nad mapou a když už to vypadalo, že se dohodli, naskákali do auta a mohlo se jet. První zádrhel vznikl při výjezdu branou kempu, kde Formánek chcípnul a nechtěl chytnout (Nechcete půjčit sirky??? - ptal se pan recepční)

Pane, chceš roztlačit…?? Kroky ochotně formánka postrčil a jelo se dál – po hlavní silnici směr Šnepov. (vedlejší vesnice).

Kroky pořád říkal: „Tady si měl uhnout doprava,… nebo tady – ten zákaz už je starej…“

Mrožik: „No tak, co? Ty chceš jít tady do toho lesa na houby? Já myslel až za tou vesnicí…!“

Kroky: „Ne pojedeme tady, tak se někde otoč!“

Lenka: „No to bysme mohli jít na Mydlárnu - to je zřícenina v lese. Tak se můžeš otočit ve Šnepově na náměstí…!“

 

Otáčení proběhlo minimálně desetkrát, zvířátka projela asi 10 lesů – sbírala houby i z auta, ale nebylo jim to nic platné – měli jít raději sbírat šneky – těch by bylo na oběd pro všechny! Když už ztratili poslední naději našel Mrožik nejlepší úlovek dne: „ŠNEKOVKU ŽAMPIONOVOU“.

 

Skoro oběd… Kroky: „Hele vole – počkej, počkééééj…kam běžíš???“ (volal na utíkajícího zajíce, když už ty houby nerostly.

 

Pozn.: Na poli vojtěšky mezi dvěma lesy musela zvířátka utíkat před projíždějícím vlakem…

 

Utrmácení a hladoví se vrátili zpět do kempu, šli se projít podél Labe a pak se přesunuli na obídek – hegeš, treska a žampiony, které nerostou. Chvilku za nimi dorazila i skupina A, která také poobědvala.

 

Veverka si vytočila v keramické dílně mističku na oříšky!!!

 

Potom už zvířátka odešla do tábora, začala se balit a postupně odjížděla do svých domovů!