Vltava Tour 2007

07.06.2007 06:00

VLTAVA TOUR 2007

 

čtvrtek 7.6.2007 (+-6 hodin) až neděle 10.6.2007 (+- 21 hodin)

 

Účastníci: Kůň, Kroky, Myška, Méďa, Muflonek, Bobr, Neonka, Opička, Klíště, Papoušek, Žabka, Žabák

 

Vyšší Brod – Rožmberk – Český Krumlov – Zlatá Koruna

 

AHOJ!!! - Tak děcka pozorte…!

 

Přípravy jako vždy veliké … a těšení ještě větší!

 

PRVNÍ DEN

 

Zvířátka se individuelně sešla ve vestibulu pražského hlavního nádraží. Jen co se sešli všichni, vyrazili hledat místa do vláčku – tam proběhala první „hádka“ – Kůň sice všechno perfektně zařídil, jen místenku ne, proto byla zvířátka rozdělena hned na začátku do dvou kupé v různých vagónech, ale nic jim nebránilo, aby se během jízdy navštěvovala, takže nikdo nestrádal, ale místenky jsou přece ZÁKLAD

 

1. kupé: Muflonek, Bobr, Méďa, Myška a 2 lidi (slečna a chlapec)

2. kupé: Kroky, Neonka, Kůň, Opička, dva nové přírůstky do zoo – Adam – Papoušek, Vojta – Klíště a 1 pán

 

 

Zvířátka si užívala jízdy – povídala si, smála se, ochutnávala (zápisné) JABLÍČKA, odpočívala, …

 

Koníček zvířátkům předal nová červená ZOO TRIČKA (KRÁSNÁ a PRO VŠECHNY)

Zvířátka si chodila pro trička postupně – poslední na řadě byla Myška – Kůň chtěl prozkoumat jaké má spodní prádlo – ovšem Myška se nenechala a všechny odrovnala tím, že má tanga s Tomem Cruisem (NO NEKECAM – FAKT)!!!

Poznámka: Cizí pán v 2. kupé vypil zvířátkům celé jablíčko (prý měl veeeeelkou žízeň – no nedá se nic dělat!)

 

Přestup na druhý vláček proběhl v Táboře. Zvířátka se snažila co nejrychleji přesunout, ale všude bylo spousta lidí – nakonec se to všem podařilo (dokonce většina zvířátek seděla), jen se ztratila Méďa Naštěstí zbytek cesty do Vyššího Brodu trval jen krátce a venku se všechna zvířátka sešla – našel je i Karel – Kocour, který na ně čekal s autem, aby jim odvezl velká a těžká zavazadla.

 

Všichni se přesunuli do nedaleké půjčovny lodí, kde nafasovali objednané rafty, 3 vesty, „kdyby náhodou“ , pádla, která se neztrácejí a každý si hlídá své, barely, které ovšem nebyly na každé zvířátko, ale naštěstí se nakonec zvířátka poskládala bez větších problémů.

 

 

Když zvířátka poobědvala – domácí řízečky, chlebíčky a okurčičky, nahodila plavky a vylosovala obsazení raftů – mohlo se konečně vydat na cestu! Jo a ještě namazat – někdo vnitřně, někdo kůžičku.

 

 

TAK AHOJ VLTAVO!

 

Sestava na raftech:

1. raft: Kroky – Myška, Papoušek, Opička, Kocour

2. raft: Kůň – Bobr, Neonka, Méďa, Muflonek

a stěhující se Klíště

 

Cesta probíhala velmi vesele, některá zvířátka se během jízdy posilňovala, aby jim úsměv vydržel a všechna zvířátka si užívala krásného počasí a mokré vody… Samozřejmě se zvířátka posilňovala chlazenými nápoji – musí se dodržovat pravidelný pitný režim!

 

Pluli, opalovali se, občas i pádlovali a užívali si adrenalinu při sjíždění živějších úseků Vltavy.

 

Zastávka: U Veverek – na Veverčích hovínkách (Rum s rozinkami)

 

Poznámka: Háček hlásí kameny v cestě – MOŽNÁ – když je vidí

 

Posádka nakonec bez komplikací dorazily do kempu …. – Rožmberk.

Když zvířátka ukotvila, odnosila všechny věci, přenesla lodě a postavila tábor – vydala se společně na papání do vodácké restaurace. Papání výborné – jen to pivo nic moc!

 

Kemp se zvířátkům tak líbil až si z toho dali někteří šlofíčka…

Když se nachýlil večer poposedala si zvířátka v hospůdce – Kroky ladil kytaru (on je totiž ladič pijan – vlastně víc pijan než ladič)

 

Bobr pro změnu opět spala ve stanu (jako loni), ale nakonec se na chviličku podívat přišla.

To už zvířátka zpívala – jejich oblíbené písničky – jako např. Stánky (pro Myšku)

Malé Klíště se potulovalo samo po kempu – kdo si hraje nezlobí – nejvíce se mu však zalíbilo v místní automatové herně…

 

Čas postoupil – zvířátka lehce bumbala – někteří si dali svařáček a někteří (Neonka, Kůň a Kroky) točili RO, RO, RO jako by byli dehydrovaní!

 

Bobr, Méďa a Muflonek byly tak unavené, že si z toho museli jít hajnout. Opička a Kocour se drželi většinou séparé a zbytek zvířátek si večer vesele užívali.

Za pěvecké zásluhy si od místních obdivovatelů vyzpívali ovarové kolínko s hořčicí a zeleninkou, rundu panáčků a preclíky – Myška dokonce dva

 

Potom si ke zvířátkům přisedli němečtí manželé – učili se česky, tak byla docela sranda – „RUMÍ“… nééé „UMÍ“ (mimochodem Rumí byly taky )

 

No a pak se k nim přidala ještě jedna „SKUPINA“ , takže bylo veselo – na Myšku a Neonku začalo přicházet spaní, ale pořád odchod oddalovaly (Myšce se vůbec nechtělo do stanu, protože se bála zimy!) nakonec se zvířátka rozdělila a postupně dorazila do stanů (Bobr spala jako zařezaná, takže jí ani příchod Myšky neprobudil).

 

Po příchodu Krokyho a Koně byla skupina kompletní a Kůň se přestěhoval spát do poschoďového raftu.

 

DRUHÝ DEN

 

Ráno, raníčko – zvířátka probudilo teplo a sluníčková obloha – jen co se rozkoukala a udělala očistu přesunula se, jak jinak než ke kiosku na vydatnou snídaničku, aby nabrala na celý den sílu – mňam, mňam! (Pečívko a marmeláda to jistí – není nad klasiku – ale ne všechna zvířátka mají stejnou chuť , takže snídaně byly různé)

 

Po vydatné snídani se zvířátka oblékla a vydala se za kulturou – na hrad Rožmberk (jen Opička, Kocour a Klíště hlídali tábor). Samozřejmě se při cestě zase dohadovali – ostatně jako pořád – není nad rozdílné názory…!!!

 

Bobr a Muflonek šly zkratkou lesní cestičkou a zbytek zvířátek šlo po lesní asfaltce – bylo to sice mnohem dále, ale příjemná cesta – zvířátka si vtipně vyprávěla, takže jim cesta pěkně ubíhala!

 

Když zvířátka dorazila k hradu, mohla jít hned na prohlídku. Prováděla velmi příjemná slečna, která se líbila hlavně pánské části - pánové si neodpustili vtipné poznámky… chvilku byli jako puberťáci.

 

 

 

Kulturně nasycená zvířátka se přesunula na nádvoří, kde udělala společnou foto u slona. (Ten přece taky patří do zoo.) Hned je tam odchytil místní kat, který je lákal na prohlídku muzea hrdelního soudnictví – zjednodušeně – mučírny… zvířátka samozřejmě pozvání přijala a natěšeně se usadila na připravené lavice – kat jim podal výborný výklad a některá zvířátka si dokonce vyzkoušela mučící nástroje na vlastní údy…

 

 

Po prohlídce se zvířátka vrátila (tentokrát zkratkou) do tábořiště, aby se vydala na další plavbu.

Proběhlo nové losování:

1. posádka: Kůň – Myška, Méďa, Bobr, Muflonek

2. posádka: Kroky – Neonka, Papoušek, Opička, Kocour

a Klíště – opět putovní

 

Plavba probíhala ve stejném duchu jako čtvrteční…

Zastávka: U Fíka – malý výběr jídel, ale to pivo jako křen

Bobr, Méďa a Muflonek chtěly vyzkoušet jinou blízkou restauraci, proto byly séparé, ale prý si moc pochutnaly! Po obídku se šla zvířátka slunit a Kůň a Kroky čekali na kamarádku se strunami… Když už byla zvířátka nervózní, vyslala toho nej…(menšího), jako zvěda, aby kluky popohnal

 

A mohlo se plout dál…další zastávka byla ve Větřní, kde se ke zvířátkům měla přidat další zvířecí posila… čekala pod mostem a když se nalodila, hned dostala přezdívku Žabka.

 

Vylodění v kempu v Českém Krumlově proběhlo samozřejmě také bez problémů, některá zvířátka se šla dokonce i vykoupat a pak využila i spršku. Po náročném dnu se šli všichni posilnit do místní restaurace, jen Opička s Kocourem šli na lepší do města – zase séparé

 

Chvíli hrála zvířátka společenskou hru s kartičkami a kolíkem, ale jelikož bylo důležité u ní myslet, tak nikomu nešla a nebavila je, proto s ní zase rychle skončila.

 

Náladu si zvířátka zlepšovala na poradách – nejčastější byly zelené nebo jablíčkové (vlastně taky zelené ) Radili se tak, že vyhrávali nové panáky nebo skleničky panáčků. Pomalu, ale jistě přišel na řadu Kroky a jeho kytara – „Jo kdyby někdo nevěděl, co Kroky dělá, tak Kroky ladí…!“

 

Žabičce jel autobus domů, a protože gentlemani v zoo už vymřeli (jestli se tam vůbec narodili), tak jí šly vyprovodit Myška, Méďa a Muflonek. Po návratu zpět proběhlo ještě několik porad a pak se ztratil ojablíčkovaný papoušek (spát do stanu), jeho pak následovala Bobr, Méďa a Muflonek. Myška a Neonka jako správné držáky zůstaly.

 

Opět se k zoo přidala jiná hrající a zpívající „skupina“… mimo jiné měli mezi sebou Ještěřici (Hanka), a možná proto, že patřila také mezi zvířecí skupinu, vzal jí Kroky na badyšot – to se mu však stalo osudným… po všech těch zelených byla tequila, třešnička na dortu, až z toho musel běžet nakrmit kachny (že to byly ale mety – protože mu někdo zamknul skoro všechny východy – nakonec vyhrál a ten poslední byl správný )

 

Potom už i v hospůdce chtěli jít spinkat, proto Myška zabalila všechny věci a přesunula se do tábora, kluci tam samozřejmě ještě zůstali. Už začalo svítat a ptáčkové zpívali, další dorazil Kůň a jako poslední až ráno Kroky – ani se pak nikomu nechtělo vstávat!

 

TŘETÍ DEN

 

Po snídani zvířátka zabalila tábor a mezitím dorazila Žabka i s bratrem Žabákem…

Proběhlo další losování (opět s řečmi – jako vždy )

1. posádka: Kroky – Myška, Žabka, Neonka, Opička, Kocour, Klíště (tentokrát bez stěhování)

2. posádka: Kůň – Muflonek, Méďa, Bobr, Papoušek, Žabák

 

Plavba směr Zlatá Koruna

Zastávka: v Krumlově u Matesa – během oběda začalo silně pršet, ale jen co zvířátka dojedla a chtěla se vydat na cestu bylo zase hezky.

 

Poznámka: „Tady je to krásný… skoro jako v Krumlově!“

 

Tentokrát neproběhlo ani mockrát soulodění, protože Koňův raft se trhnul a ujel… na Krokyho raftu byla příjemná nálada – zvířátka hrála různé hry, ale také odpočívala… až na Myšku, která chtěla pořád pádlovat…

Krokyho povely: Tak teď zabereme… dobrý – už nepádlujeme… Myška může pádlovat dál, jestli chce!

 

Po utáboření ve Zlaté Koruně, šla mužská část zoo odevzdat lodě, pádla (VŠECHNA), barely a vesty – tentokrát bez jakýchkoliv ztrát – to je úspěch!!!

Karel s Opičkou odjeli pro auto a holčičí část zoo začala připravovat ohniště a piknik ve formě buřtíků, pečiva a zeleninky. Všechno báječné, až na opékací klacky, které víc vypadaly jako pruty než jako opékací tyčky!

 

Zvířátka si naplnila bříška, až z toho byla zase unavená… a tak se někteří přesunuli do stanů na šlofíčka a ostatní do hospůdky na doplnění tekutin (není nad pitný režim!)

Méďa koupila opožděně zápisné a tak ho společně s Myškou a Žabákem spotřebovali, aby se nezkazilo…!

Pak se na chvilku přesunuli za ostatními, jen Bobr a Muflonek zůstaly už spinkat.

Ale tento večer kytárka nehrála, protože tam bylo mnoho jiných „hudebních skupin“ a navíc Kůň ztratil předchozí večer hlas, takže nebyl zpěvák… Dokonce šla zvířátka i brzo spát, aby načerpala síly na nedělní kulturní den.

 

ČTVRTÝ DEN

 

Po snídani a sbalení tábora si zvířátka naložila věci do Kocourova auta (on je zavezl zvířátkům do úschovny na nádraží). Zvířátka se přesunula přes most do kostela – byla tam zrovna nedělní mše, takže si mohla kostel prohlédnout. Bylo to tam moc pěkné, ale někdo si netroufal jít ke zpovědi (to by tam byli zvířátka možná ještě teď)

 

Další kroky (nejen Krokyho) měly vést na nádraží, ovšem Kocour měl výborný nápad, takže se pro zbývající zvířátka vrátil autem – bylo by to pěkně za pokutu, ale naštěstí vše dobře dopadlo!)

Složení v autě:

Řidič: Kocour

Spolujezdec: Neonka

Cestující vzadu: Muflonek, Myška, Méďa, Bobr a Žabka

Zavazadla v kufru: Kůň, Kroky a Žabák

A to není zrovna málo – bylo to žůžo dobrodrůžo

Navíc Kocour v Krumlově zaparkoval na přechodu – zvířátka vyskákala a bezdomovci z parku se přestěhovali do auta i se všemi věcmi – když už bylo skoro všechno hotovo – blížili se dva policajti, proto Kocour rychle nasedl a přeparkoval vůz na vedlejší parkoviště.

Odtud se zvířátka přesunula do nedalekého grafitového dolu… (kde se se zvířátky rozloučili Žabka a Žabák)

 

A děcka pozorte! Všichni se museli obléknout do speciálních kombinéz, gumovek, přileb s baterkami a mohli nasednout do vláčku směr tunel…

 

Po prohlídce se zvířátka začala loučit – Opička a spol. odjížděli autem a zbytek na vlak – jelikož v Krumlově nejezdí MHD musela si zvířátka zavolat Taxi, prosím.

U nádraží si dala zvířátka obídek a Kůň s Krokym šli koupit lístky s MÍSTENKAMI… ovšem…!!! Vlak měl výluku, proto se zvířátka usnesla na změně plánu… vrátili se opět taxikem zpátky do města a navštívila muzeum voskových figurín, náměstí a výstavu J. Saudka a S. Saudkové, pak se na chvíli rozešli – holky na sladkou tečku do cukrárny, kluci na klasiku – nakládaný hermelín do restaurace.

Pak opět na taxika a honem na nádraží, vyzvednout zavazadla, nastoupit do vláčku. První vlak byl bez místenek a zvířátka se znovu rozdělila – 1. vlak: Kroky, Kůň, Myška a 2. vlak: Méďa, Muflonek a Bobr. Potom už jen přesednout, najít správné kupé se zamluvenými místy a ŠŠŠ domů…!!! Cesta proběhla bez problémů, protože byla zvířátka velmi unavená, takže ve vlaku leželi natažený, nafouklý… směr Praha!

 

Na nádraží přišlo další loučení a cesty vedly k domovu.

AHOJ!!!

 

Zhodnocení akce: VÝBORNÁ ORGANIZACE

Hymna: whisky, gin, slivovička bílá,

alkohol, to je moje milá.

Kdybych já měl alkohol,

vožral bych se až na mol…