2.Sklípek Dunajovice

18.11.2006 09:20

SKLÍPEK – sobota 18. – neděle 19.11.2006

 

Osazenstvo: Muflonek, Myška, Méďa, Žífa, Mrožik, Kůň, Kroky, Pštros, Opička, Neonka

 

 

DEN PRVNÍ

 

Žífa vyzvedl Méďu, Myšku a Muflonka v místech bydliště a společně se vydali na benzínku, kde byl plánovaný sraz – ještě si zajeli k vedlejšímu Mekáčovi na snídaničku – toustíček, kávička, čokoládička – s plným bříškem se cestuje lépe

 

Druhé auto už bylo také připraveno k odjezdu – Kůň, Kroky, Chami, Karel – Mrožik a Pštros

Mrožik se stal novým pasažérem u Žífy.

Mrožik: „Proč zrovna Mrož…??? Nějaká vodní kráva!!!“

 

Mrožik to je péro! Den předem chlastal – chvililinku si lehnul a hned zase vyrazil se zvířátky do sklípku. Jel rovnou v pyžamu – takže žádné jiné věci nepotřeboval… v jedné ruce měl flašku Magistra a v druhé Colu a byl spokojený

Velmi se rozzářil, když zjistil, že jede také jeho oblíbená Samanta Fox (Méďa) a dokonce cestuje i stejným autem!

 

Poznámka: Mrožik: „Co je to V. I. P.?“ Muflonek: „No to je přece jasný – Visit International People“ (vizit internešnl pípl)

 

Pravidelná zastávka na čůrání, občerstvení a focení!!!

 

Další povinná zastávka byla v Brně u Tesca, kde na zvířátka čekali další přírůstky v podobě

Jitky (Neonka) a Marcely (Opička). Proběhlo seznamování a první rozhovory a mezitím se zvířátkům ztratil, no kdo jiný než, Mrožik…

„Hele, kde je Mrožik???“

 

„Jééé hele, támhle jde…!!!

 

 

 

Nesl si balónky – pro každého pasažéra v jeho autě, brambůrky a pytlíček „výborně chutnajících“ pečených kaštanů – každý si musel vzít povinně!

Když se zvířátka zase konečně usadila v autech – přesunula se jen o kousek dál na parkoviště a šla do města hledat kapucíny…

Zvířátka se přesouvala hromadně po městě a vůbec nedělala ostudu… Zvířátka se trošku ztratila…

Myška: „Kudy tudy do Bavorova?“ (jen do éteru)

Mrožik: „Kudy tudy do Bavorova?“ (zeptal se cizích kluků)

Jeden z kluků: začal trošku přemýšlet a pak říká: „To je támhle nahoru a rovně“ (úplně vážně se podíval na svého kamaráda, který radši nic neříkal)

 

Nakonec zvířátka Kryptu kapucínů opravdu našla a tak šla na prohlídku. Mrožik opět perlil, když se díval do jedné rakve na stoletou ženskou kostru… „Jééé to je hraběnka, co jsem u ní dělal minulej tejden podlahu…! A kde je Olda? – to je ten její.“ (už po cestě v autě o ní zvířátkům vyprávěl)

 

Pak se šla zvířátka podívat ještě do „Olomóca“ do kostela (zkratkou), kde si Mrožik umyl hlavu ve svěcené vodě u vchodu (no co ráno už to doma nestihl) a potom už na společný oběd… např. svíčkovou, kuřecí minutky,… ale pozor také na ŠIŠKY S MÁKEM (Mrožik)

 

Během přesunu do Dunajovic se Žífy auto proměnilo ve zkušebnu bubeníků Zvířátka trénovala na večerní koncert – bubnovali do balónků, z ničeho nic během zkoušky Mrožik usnul jako miminko – asi ho to zmohlo!

Po příjezdu do Dunajovic se zvířátka ubytovala v „Praze“ a hromadně odpočívala v apartmánu u telky – zrovna dávali oblíbený Diskopříběh. Mrožik samozřejmě odpočívat nechtěl, protože se prospal v autě. Nejdřív se celý svléknul, že jde taky spát, ale hned si to rozmyslel, že už jde do sklípku, takže se zase obléknul!

 

Do sklípku jela některá zvířátka autem a ostatní šli pěkně po svých.

„Holky, hlavně si nezapomeňte balóny!!!“

Ve sklípku zvířátka přivítal strejda SKLÍPKAN a ještě tam s nimi byla jedna skupina – takže byla docela sranda hned od začátku. A jelikož byla zvířátka žíznivá, hned se přesunula do sklepa a začala ochutnávat vínečka bílá.

 

 

Když potřebovali pauzu vyšplhali se po schodech nahoru, kde hráli a zpívali… Pak zase „jeli mašinkou“ dolu do sklepa a zase zpátky!

 

Žífa byl poněkud ovíněn až se pod ním rozbilo opěradlo plastové (zahradní) židličky. Po chvilce pro Myšku přiběhla Muflonek, aby vzala foťák a rychle se šla podívat, protože Mrožik seděl na rozložené (předtím polorozbité) židli a nemohl se ani zvednout.

 

Žífu ovšem začalo přemáhat čím dál větší spaní, a tak se rozloučil a odešel spát. Potom pomalu, ale jistě začala odpadat i ostatní zvířátka, proto se rozhodla jít také do „Prahy“ spinkat.

 

Jaké je ale čekalo překvapení, když se vrátili do apartmánu. Žífa měl v PĚTILŮŽKOVÉM pokoji sice rozsvíceno, ale zamčeno a nevzbudilo ho ani hlasité klepání, takže ostatní zvířátka se musela uložit kde bylo volno. Jenže Kůň a Myška byli velmi chytří, protože se zamkli a zůstali séparé a Méďa, Muflonek a Pštros se také zamkli a nikoho dalšího tam nepustili, takže zbytek spal v malém pokojíku u Opičky a Neonky.

 

Poznámka: Neonka se vrátila o něco později než Opička a když na ní klepala „Marcelko, to jsem já…“ Překvapení bylo, když místo Marcelky vylezl číšník v pyžamu a papučích „To je asi vedle!“

 

K ránu šla Neonka na záchod a když se vrátila zjistila, že už se zpět na postel nevejde, protože osazenstvo se roztáhlo, tak chuděra spala do rána v křesle…

 

DEN DRUHÝ

 

Těžká jsou rána opilcova – Žífa odpočíval ještě v autě…

Při snídani si kluci – Žífa a Pštros vyndali notebooky a stahovali fotky. Kroky nemohl zůstat pozadu a musel si vyndat taky (jídelníčkový). Měl sice zastaralý typ, ale vůbec mu to nevadilo - hlavně, že mohl taky machrovat

 

Po nakoupení vín a rozloučení s Mariánem a se sklípkanem a ostatními se zvířátka vydala na výlet do Slavkova (už bez Neonky a Opičky). Kluci však vybrali špatnou cestu, protože zvířátka musela jet přes Práci (jedna z vesniček), takže byli najednou všichni otrávení a unavení! Prohlídka na Slavkově byla moc pěkná, ale pro dívčí část trošku dlouhá. Protože už byl nejvyšší čas vyrazit k domovu, tak se zvířátka rozloučila, nasedla do aut a jela…!