FOLKOVÝ KVÍTEK – KONOPIŠTĚ

20.05.2007 10:09

FOLKOVÝ KVÍTEK – KONOPIŠTĚ (sobota 19. – neděle 20.5.2007)

 

Osazenstvo: Kroky, Doga + Anežka + Fazolka (přijeli už v pátek)

Myška, Bobr, Chami, Neonka, Opička, Kocour

 

DEN PRVNÍ

 

Hláška dne – hned na začátek: Kroky: „Letos je Kvítek o týden dýl než vždycky…!“

Bobr: „Já vim, proč je dřív…!“

 

Zvířátka se měla sejít už v pátek večer, jenže Veverka nečekaně onemocněla, ale protože se moc těšila – chtěla Myška udělat kompromis, že vyrazí až v sobotu ráno – tak se stalo, ale Veverka nakonec stejně nejela! To ovšem naštvalo Krokyho, který vyrážel s Dogou už v pátek. Nakonec to přežil a večer se jim vydařil, protože tam byli jejich kamarádi, se kterými dodržovali celý večer pitný režim!

 

Když mu ráno Myška volala, tak byl ještě rozespalý a opět neměl opici, protože byl ještě opilý

Myška dorazila s Bobříkem – našly to úplně bez problémů, jen na parkoviště jim přišel Kroky naproti. Když dorazili do kempu Doga ještě spinkala, Anežka zvířátka vítala, ale Fazolka nikde nebyla. Na to Doga: „Já jí volala, ale ona je dospělá a jestli chce mít jiného páníčka, tak ať si tam zůstane…Je to její život!“ Pak se Fazolka objevila u stánku dobrůtek (chytrá holka)

 

Myška s Bobříkem se šly podívat do zámecké zahrady, kde si zrovna namlouval páv pávici…a tak to Bobřik pěkně nafotila. Pak si koupily lístky na prohlídku a vrátily se zpět do tábora.

 

Když už se blížil začátek akce, tak volal Chami, že přijíždí do Benešova na nádraží a tak ho zvířátka jela vyzvednout. Jen Doga s holkama zůstala v táboře. Zvířátka v Benešově „Na Bejkárně“ poobědvala a asi za půl hodiny dorazil Chami. Samozřejmě si musel dát také oběd, ještě se čekalo na Opičku a spol. Když dorazili, tak Chami nikde – hrál automaty – a zdržoval, takže proběhla malá hádka o odjezdu. Myška a Bobřik spěchaly na prohlídku zámku, takže odjížděly – a navíc přijeli na festival a ne sedět do hospody – to mohly zůstat doma! Nakonec jeli všichni… Po cestě potkali Dogu s holkama – byla jí dlouhá chvíle, tak šla zvířátkům naproti – holky šly k Myšce do kufru a Doga k Opičce do auta.

 

Když se Myška a Bobřik vrátily ze zámku, hledaly zbytek zvířátek – a kde je mohly najít – bylo to víc než jednoduché – v hospodě… a jelikož bylo vedro – osvěžily se také studeným pivíčkem – výborné – to bodlo! A pak už se přesunuli do víru hudby a zábavy…

Kroky, Chami a Doga s holkama jen o kiosek dál, kde se prosilňovali panáčkami. Bobřik, Myška a Neonka k bobřímu stanu, kde se opalovaly a Kocour a Opička o kousek dál – séparé.

 

Když šel Kroky s Chamim zvířátka navštívit, tak se Chami v půlce cesty vrátil, Kroky to vysvětlil: „Oni mu upadly na zem brejle, a já mu na ně šlápnul, tak se teď vracel hledat ztracenej šroubek!“ „Jo a to mi Chami po cestě sem upadl u kuřat a ptal se mě: „Ty vole, kde se vzal v Praze Kvítek?!“

 

Večer za zvířátky dorazil i Kůň. Nálada byla výborná, zvířátka zpívala, tancovala a užívala si příjemné atmosféry!

Myšce byla zima, tak jí Kroky půjčil teplou bundu, aby si pro svou nemusela až na parkoviště – byla jí trošku větší, ale bylo v ní teplo! Kůň: „Teda Myško, ty jsi v tý Krokyho bundě děsně nepřitažlivá…!!!“ „No já myslim, že to není tak hrozný a hlavně je mi teploučko

 

Zvířátka se zahřívala samozřejmě i vnitřně – Chami už ne, protože si několikrát odplivnul a spinkal. Bobřik šla pro změnu také brzo do hajan a Kroky s Dogou to taky nezvládli až do konce.

 

Jen držáci (Kůň, Myška a Neonka) končili se zavíračkou ve čtyři ráno a protože byla docela zima, tak šli spát do auta (nakonec do Koňova). Po cestě potkali Chamiho, který už byl vyspalý! Kůň spal namačknutý pod volantem, Neonka jako spolujezdec a nejmenší Myška měla pro sebe celou zadní sedačku – „troškařka“

 

DEN DRUHÝ

 

Po sedmé hodině je vzbudil telefonát Bobra, která měla naspáno! Myška trošku vytočila Koně, když mu řekla, že se ji zdál nějaký sen… Kolem osmé hodiny musel Kůň odjet do práce a chvilku po něm odjely i Myška a Bobr – jely ještě za kulturou – nejdříve na zámek Jemniště, kde měly skvělý papouchy, kteří volali AHOJ! A potom na hrad Český Šternberk, kde byla výstava ptáků (dravců). Takže ti ptáci provázeli holky celou dobu (nejdřív natřásající se páv, ukecaný papouch a nakonec drsní dravci)